Сторінки

вівторок, 26 березня 2019 р.

Зустріч лідерів Кіровоградщини

21 – 22 березня 2019 року на базі Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості відбулася ІІІ сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей . У ній взяли участь 75 депутатів із 30-ти осередків дитячого самоврядування.


Олександрівський районний парламент дітей представляли: Ярова Анна, учениця Олександрівської ЗШ І-ІІІ ст. №1 КЗ «Олександрівське НВО №1»,  Євтушенко Анастасія,  учениця  Новоосотської філії КЗ «Олександрівське НВО №1»,  у супроводі координатора Вікторенко Олени Іванівни.

Під час засідання юні депутати прозвітували про виконання рішень попередньої сесії та про роботу обласного парламенту дітей в міжсесійний період, розповіли про участь представників обласного парламенту дітей у Національній дитячій раді та оголосили результати регіональної Інтернет-конференції. Також, у ході сесії координатор обласного парламенту дітей Кордонська Лариса Миколаївна оголосила рейтинг діяльності органів дитячого самоврядування в обласному парламенті дітей. За підсумками цього рейтингу директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Ганна Суркова нагородила дипломами кращі міські та районні парламенти дітей.

Після пленарного засідання у стінах Кіровоградського обласного ЦДЮТ юні парламентарі навчалися грі «Світ громад», яка реалістично наближена до подій, децентралізації, що відбуваються в Україні.

Другий сесійний день розпочався із Всеукраїнської імітаційної гри-моделювання президентських виборів «Я обираю Президента України!». Лідери обирали реальних кандидатів не за їх  відомим іменем, а за їхньою передвиборчою програмою, тому депутати серйозно та відповідально віднеслися до цієї події. Після цього делегати працювали у семи профільних комісіях, плануючи свою роботу на наступний міжсесійний період.

ІІІ сесія ХІІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей завершилася прийняттям депутатами рішення, в якому вони визначили головні напрямки своєї роботи у міжсесійний період

Немає коментарів:

Дописати коментар